keresés menü

A kozmikus nu-disco egyik skandináv úristenének jön az új albuma, ez meg egy darab trekk róla

Todd Terje és Hans-Peter Lindstrøm mellett az északi galaktikus tánczenei színtér egyik fő alakja Prins Thomas, aki Norvégiában a maga annyira egyszerű módján készítgeti a zenéket, hogy még korábbi albumait is ilyen túlbonyolítatlanul nevezte el. Sőt, két évvel ezelőtti nagylemezéről azt mondta, hogy annak nincs koncepciója, nincs tematikája, nincs felépítménye, nem volt rajta semmi eltervezve.

Szóval tipikusan az az ember, aki hagyja, hogy megtörténjenek a dolgok a stúdióban, erőlködés nélkül. Ezen a lemezén (a Prins Thomas III nevűn) ráadásul jellemzőn már nem is a vádliknak szóltak a trekkek, hanem az otthoni fotelbe bölcselkedve beledöglő zenebuzinak, olykor már egyértelműen az ambient felségterületein bóklászva.

Két év pauza után pedig február 19-én befut a legújabb egészestés folytatás Principe Del Norte címmel, ami ebből a frissen megvillantott zenéből következtetve még mélyebbre túr. Ami izgalmasan hangzik, tudva, hogy a producer úr már eddig is bátran játszott a mélységekkel – amik nem olyan mélységek, mint amilyeneket mondjuk egy dubtechno kínál, hanem inkább félúton jár a baleári chillout és az értelmiségi krautrock között.

Szóval, itt a teaser:

Tavaly decemberben az NPR-en egyébként már villantott egy zenét a vadul közelítő albumról, ezt is iderakjuk, mert még él a link – és hát mert ez is aláhúzza fenti állításainkat. Püspöki lebegés lesz!