keresés menü

A hét szórakoztatóipari bombalemeze: The Red Gold & Green Machine – Planet Africa

Van ez a nem túl vérkomolyan vett lemezajánló-szériánk, ami mindig akkor kel életre, amikor akaratunkon kívül beleszaladunk egy olyan albumba, hogy azonnal a seggünkön pattogunk tőle, és mutogatnánk körbe a világnak, nehogy lemaradjon róla valaki.

The Red Gold & Green Machine egy nem régóta létező los angeles-i formáció, ami úgy illeszkedik bele a Fugees, régi Black Eyed Peas és Jurassic 5 által hagyott terebélyes lyukba, mintha legalábbis tíz éve tolnák ezt a feszengésmentes, nagyon ízi, barátságosan hiphopos, életszerető és pozitív soult. Két férfi és egy női tagja, Dr. Oop, Magic T és MC Nucleus nem rejtik véka alá azt sem, hogy szeretnék ellensúlyozni a manapság elharapózó lézeres-füstgépes-stadionveretős zenei hajtásokat. Mondjuk tartok tőle, hogy nem fognak forradalmi seregeket formálni az EDM-rajongókból.

“I never liked Charlie, except Charlie Parker / I always wanna party, then party harder”

De a Planet Africa szerencsére mindenféle megideologizálás nélkül is működik. Amiben komoly szerepe lehet annak, hogy én így a hétfői enyhe délelőttön, a Csörsz utcán lefelé cikázva kezdtem hallgatni, talán kifejezetten szezonális lemez is ez, és még a szövegek sem boncolják agyon a világot, a testedből táncgépezet lesz, a jó zenének mindig az elsőnek kell lennie, és így tovább (lásd még az előző, kiemelt, ős-egyszerű idézetet).

38 percnyi kötetlen kolbászolás a Szeretet, Soul és Szórakozás kereszteződésében. Vidd a strandra!

https://soundcloud.com/watertheplants/sets/dr-oop-and-the-red-gold-green