keresés menü

A gengszterrepp nagy embere, Suge Knight megölt egy embert a kocsijával egy NWA-film forgatásán

A nap híre a hip hop-univerzum karcosabbik oldaláról: Suge Knight nyomában van a rendőrség, miután autójával áttolatott két emberen, az egyik megsebesült, a másik viszont életét vesztette.

Mindez a Straight Outta Compton című életrajzi jellegű film forgatásán történt (ami természetesen erről a klasszikus raphimnuszról kapta a nevét, hiszen a film maga az N.W.A.-ről szól), ahol a Death Row kiadó hírhedt és régebben rettegett vezére vitába keveredett valakikkel. Egy Los Angeles-i rendőri vezető szerint a 49 éves milliárdos mogul az összeszólalkozás után követni kezdett két embert, akik a közeli Tam’s Burgerbe mentek kajálni, és annak a parkolójában történt a brutális revans.

Knightból nem először buzgott fel az erőszak,

a kilencvenes évek eleje-közepe óta folyamatosan voltak ügyei, volt, hogy ecstasy és hidrokodon hatása alatt a nőjét verte, máskor férfiakat, megint máskor őt ütötték ki (egy fodrász!), de szerepet játszott adósságbegyűjtés címén Akon producerének kirablásában, máskor meg ő kapott lövést, például tavaly augusztusban egy MTV díjátadót felvezető bulin. De bőven vannak találgatások arról is, hogy a szivarok nagy barátjának köze volt nem csak Biggie, de Tupac halálához is.

Végül, míg fel nem adja magát – mert az ügyvédje szerint ez fog jönni a baleset után -, nézzük meg, mit mondott a zűrös Knight még decemberben a TMZ kamerája előtt, amikor arról kérdezték, mik a 2015-ös fogadalmai:

Azaz:

“Biztos akarok lenni abban, hogy mindenki megkapja az igazságos ítéletét.”