keresés menü

A Fleetwood Macet leuncsizó mém lökte vissza a zenekart a slágerlistákra

Nem történt más, mint hogy egy Twitter-felhasználó rávágta az 1967-ben alapított szupersikeres szoftrockzenekar Dreams című számát egy táncoló pompomlányokat mutató videóra, majd azzal a megjegyzéssel tette ki, hogy:

“A Fleetwood Mac zenéje olyan unalmas, hogy még táncolni se lehet rá.”

https://twitter.com/bottledfleet/status/976864863329931265

Valljuk be, nem egy túl erős gurítás ez, de néhány nap leforgása alatt ott tartunk, hogy mikor ezt a posztot pötyögöm, már közel hétmillió olyan emberhez eljutott a zenéjük, akiknek nagy része feltehetően korábban nem ismerte őket.

Ennek köszönhetően 36 és 24 százalékkal növekedett a szám letöltéseinek és a streameléseinek a száma. Utóbbi 1,9 millió új lejátszást jelentett. Ennek köszönhetően pedig a szám visszakúszott a Billboard Hot Rock Songs listájának 14. helyére is.

Tanulság?

Ha valamilyen szempontból hátrányos a zenéd vagy akármid, akkor próbáld meg úgy eladni, hogy abban legalább a LEGrosszabb a világon.

Annyit viszont még írjunk ide, hogy a Fleetwood Mac egy király popzenekar igazából, a Dreams is egy szuper szám, de annyira, hogy pumpáló tucathouse-alapok nélkül is lehet rá táncolni.

Tűz tartalom 🔥