keresés menü

A drum & bass köszöni, jól van

A drum & bass-ben mindig is az volt érdekes számomra, hogy rengeteg tőröl ered, és születésétől fogva sokfelől táplálkozik. Funk, reggae, hip hop mintákat használ, hatnak rá az új trendek, a technikai újítások. De az is nagyon izgalmas, hogy sok irányzat belőle táplálkozik, időről-időre előkerül a popzene inspirációjaként, sőt, saját magán belül is annyira tagolt, hogy a mainstreamben ugyanúgy elfér, mint a legmélyebb undergroundban.

És majdnem azóta a szerelmem, amióta létezik. Számtalanszor temették már, és én egyre inkább úgy éreztem, az temeti, aki önhibáján kívül vagy a saját beszűkülése miatt elveszítette vele a kapcsolatot, hiszen a műfaj azóta is él és virul.

Azt kérték tőlem a szerkesztők, mutassak öt zenét, ami bizonyítja, hogy a drum & bass még bőven virul. Hahaha, gondoltam, ez nehéz lesz, hiszen csak ilyen zenéket játszom! Szóval inkább választottam öt darabot a táskámból / wishlistemről, ami szerintem izgalmas, szórakoztató, footwork, rave-es, vagy éppen dallamos, elringató, szóval megmutatja, mi is az a dnb, amit ma játszom.

Fracture & Sam Binga, Rider Shafique – Back It Up

Fanu – Who Dat

Lenzman & DRS – Just Can’t Take

Nebula – Untitled Jazz

Ulterior Motive – Tape Pack

Aki ismeri a zenei ízlésem, most biztosan meglepődik. Én is meglepődtem, hiszen egyáltalán nem az én világom a stadionbéz, de idén még innen is jött egy zene, ami bemászott a fejembe. Szóval, bónuszként Wilkinson legfrissebb nótája (és annak TC remixe, amit majd minden bizonnyal bulikon is hallhattok tőlem):

Wilkinson ft. Talay Riley – Dirty Love

Wilkinson ft. Talay Riley – Dirty Love (TC remix)

Na ugye, hogy érdemes letenni mindenféle ásót, és nem elhantolni azt, ami nemhogy nem csak vegetál, hanem egészen kalandosan izgalmas bír lenni? Akkor lehet is rá nyitni egy sört.