keresés menü

A dance-punk korszak egyik fontos neve, a Digitalism újra támad

A hamburgi duó a kétezres évek közepének felajzott french touch-os elektronikus zenei trendjeibe olyan számokkal talált be, mint a Zdarlight, az Idealistic vagy a Pogo, és persze a hasonló megközelítésű pályatársakat is jól megremixelgette, a Presets-től a Daft Punkon át Tigáig sok mindenkit, a Justice meg a Boys Noize pedig előszeretettel játszotta le ezeket.

Aztán kicsit elrepült felettük a világ.

Vagy legalábbis úgy tűnt, hiszen a frivol elektrós éra lecsengett (a Merlin is bezárt!), mindenki lenyugodott kicsit, jött a dubstep meg a lassabb house másodvirágzása, simán hihettük volna azt is, hogy nekik is befellegzett. De nem, mert valójában, ha nem is annyira hangosan, azért hellyel-közzel aktívak voltak, csak öt év kellett ahhoz, hogy összerakjanak egy új albumot, ez lesz a MIRAGE, és erről most ledobták az első videóbombát.

Őszinte visszakanyar a sodró, brites szintipoprockos hangzásig, kérdés, mennyire van ennek létjogosultsága 2016-ban, amikor sokkal izgalmasabb törekvések buzognak a felszínek alatt. Persze nosztalgiára azért mindig szükség lesz.