keresés menü

A buliiránytű ismét kiakad: tíz kihagyhatatlan eventó a hétvégére

Péntek

Eliphino @ Toldi
A leeds-i Eliphino egy call centeres munkából vette élete első MPC-jét, amin először hiphopos alapokat fabrikált, majd áttért az R&B-s vokálokkal elmélyített garázshouse-témákra, amivel aztán bejött neki a buli. A Nightdrive invitálásának tesz eleget a Toldiban.

Magda @ Akvárium
Ellen Allien után ismét egy jó nevű női DJ-t hoz a Black Mamba az Akváriumba. A fanki űrdiszkókat minimál technóval keresztező, tősgyökeres detroiti Magda Richie Hawtin pártfogoltjaként vált ismerté, mára azonban már bizonyította, hogy nem tévedett a techno-legenda.

Middlemist Red @ Toldi
A debütlemezét nemrégiben kiadó noe-pszichedelikus zenekar a Toldiban tartja a Multicoloured Drive című dalhoz készült klipnek az ősbemutatóját. Utána pedig még egy akusztikus koncertet is adnak. 

Rakta @ Müszi
A Defekt Dudes évzáróján a pszichedelikus punkot toló, csupacsaj brazil Rakta játszik, valamint a magyar gitárszíntér krémje: Gustave Tiger, Norms és Wormkids.

Szombat

Music With a View Fest @ Toldi
Hat zenekar és három dj zenélnek a Balcony TV-vel közös bulinkon a műfaji korlátlanság jegyében. A fellépők nevei magukért beszélnek – Amoeba! Blahalouisiana! Polar Dear! Yvein Monq! És mások! -, majd az afterre érkezik a zágrábi Balconytól Anto Anto, valamint Chewby fog össze egy b2b-re a Bronks néven rejtőzködő főszerkesztőnkkel a lemezjátszók mögött. A hangszerek után ekkor már leginkább különleges house-nasik várhatók majd.

Boo Williams @ LÄRM
Boo Williams a chicagói house-színtér fontos szereplője egész en a korai évek óta. A 90-es években belezúgott a discós és jazzes samplerekbe, ekkora alakult ki igazán a saját stílusa. A beszámolók szerint azonban igazán dj-ként zseniális.

Scandinight @ Kuplung
A skandináv popzene magyarországi nagykövetei, a Keep North csapata az alábbiakat ajánlja a szombat estére: álmodozó elektronika svédből (Henrik José), norvég szintiduó két leányzóval (Smerz) illetve Beastie Respond a dán elektronikus zenei színtér képviseletében. 

Crank @ Corvintető
Koncertdömpinggel és karácsonyi lemezvásárral búcsúztatja az évet a RNR666 csapata. Lesz francia rock and roll, brazil trash blues és magyar shit rock egy olyan zenekarral, akik Húrkúróknak hívják magukat! Ja és dj-zés hajnalig.

Vasárnap

Némafilmzene @ Kisüzem
A Makrohang játszik nagyon vasárnapi műsort a Kisüzemben dobok helyett némafilmekre.

Tali mindenhol, de a mi bulinkon feltétlenül!