keresés menü

A Bluebay Foxes mesélt nekünk az Eurosonic fesztiválos élményeiről IS

Annyi minden történik a Bluebay Foxes nevű magyar gitárzenekarral, hogy időszerűnek láttuk egy interjú erejéig megállítani a pörgést: nemrég új klippel jelentkeztek, megjárták Hollandiát, hamarosan pedig Budapesten is színpadra pattannak. Most pedig egy gyors interjú az Urbanplayernek!

Urbanplayer: Mindenek előtt milyen volt a fogadtatásotok Eurosonicon?

Bluebay Foxes: Már az egy nagy megtiszteltetés, hogy Európa legnagyobb showcase esemény ott lehettünk, ráadásul egy jó helyszínen és jó idősávot kaptunk. A színpadra lépés előtt nem tudtunk mire számíthatunk, de amikor megszólalt az intrónk és felsétáltunk a színpadra egy majdnem tele terem fogadott minket. Úgy érezzük, hogy egy nagyon jó koncertet adtunk, az emberek élvezték, mi is és sokan ott maradtak a koncert végéig ami nagy szó egy ilyen eseményen, ráadásul a német zenei tv a Rockpalast rögzítette a koncertet és készített velünk riportot.

UP: Számotokra így utólag mi volt ebben a legjobb? A kaland maga, vagy pedig szakmai szempontból adott valami olyat, amit itthonról nem lehetett volna elérni?

BF: Hatalmas élmény volt az egész utazás, de a legjobb része, hogy egy nagyon jó koncertet adtunk. Forgatott velünk a Rockpalast, sok szakmabelinek bemutatkoztunk és egy kis blog minket is belevett a fesztivál top 20 koncertjébe. Fontos az Eurosonic utókövetése a szakmai részt illetően, ezért még nehéz konkrét eredményeket mondani, de egy ilyen részvétel már külföldi viszonylatban is mérföldkő és fontos kiemelni a magyar HOTS munkáját, akik a magyar zenei exportirodaként állnak a zenekarok mögött.

Most jött ki egy klipetek, hamarosan Budapesten is el lehet titeket csípni, mi vannak még tervben a közeljövőre?

Kevesebb, mint egy hete jelent meg több mint egy év után az új single a Lights Off, ráadásul egy Miki356 által rendezett videoklippel. Február 8-án az Instantban tartjuk a hazatérős koncertünket, ráadásul velünk lesz a Meg Egy Cukorka is és ott hallhatja először a budapesti közönség a Lights Off-ot. Dolgozunk további új dalokon és szeretnénk minél több munkát rakni a külföldi karrierünkbe is.