keresés menü

A 2019-es magyar nyári fesztiválszezon tíz legizgalmasabb koncertje

Ugyan még nem teljes az összes nyári fesztivál lineupja, például az Ubikeklektiknél még konkrét neveket se nagyon láttunk, de összeszedegettünk tíz nyári koncertet (egy eseményről kizárólag egyet), ami kifejezetten izgalmasnak tűnik, hátha a kedves olvasó is talál köztük olyat, amire azt mondja, hogy ezen nekem is ott kell lennem! 

Black Tusk, május 26, Budapest Beer Week

A Budapest Beer Week nem csak az ország első nemzetközi jelentőségű sörfesztiválja, hanem párhuzamosan a zenei felhozatalra is figyelnek. Idén már külföldi banda is lesz náluk a primkó punkmetált toló Black Tusk képviseletében, amire tuti szuper lesz beőrülni a világ legmenőbb főzdéi söreinek a lecsekkolása után.

Bamba Pana és Makaveli, június 22, Kolorádó

Tanzán arcok válasza a gabberre, 21. századi punk, akár 300-as BPM-en, ez a singeli, és ennek jönnek neves művelői a Nagykovácsi erdőbe. Van nagyobb név a fesztiválon, de Kurt Vile ennyire nem friss cucc, Yves Tumor meg már egyszer letarolta Budapestet.

Kaláka, június 23, Kaláka Fesztivál

Woodstock 50, ugyan már! Amikor itt az ötven éves Kaláka szülinapi koncertje a negyvenedik Kaláka Fesztiválon. Ne mondd, hogy nem voltál gyerek a zenéjükre! És azt se, hogy ne lennél most még egyszer az!

Slipknot, június 26, Volt Fesztivál

Most hogy a húszéves ciklikát követve egyértelműen itt van a gyűlölt-imádott nu metál reneszánsza, még menő újságírók is elkezdték felülvizsgálni a műfajjal kapcsolatos előítéleteiket olyan cikkekkel, hogy a “A Slipknot valójában nagyon király???” Akárhogy is, a legnagyobb mosh pit rekordját hozzájuk szokás kötni, és ez is valami!

Future, július 4, Balaton Sound

Nicki Minajt végül nem kísérte el Budapestre, de a Soundon pótol az érzelmes Autotune-generáció legnagyobb dalnoka, Future.

Middlemist Red + Fran Palermo, július 13, Bánkitó

Oké, lesz a Bánkitón Viagra Boys meg Bob Moses is, azonban ezeknél is izgibbnek ígérkezik az az egyszeri esemény, hogy a hazai gitárzene két legmenőbb zenekara mire megy egymás dalaival.

Alice Francis, július 20, Művészetek völgye

Alice Francis korábban olyan nevekkel nyomult együtt, mint a Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy. Július 20-án meg a Művészetek völgyén lép fel.

Iggy Pop, július 24, Budapest Park

Oké, ez nem direkte fesztivál, de szabadtér, nyáreste és talán Iggy Pop utolsó magyarországi koncertje. Mi ez ha nem pirosbetűs ünnep? (Plusz még egy komoly évforduló is, ugyebár.)

Big Thief, augusztus 12, Sziget

Hülye haverjaim úgyis másnap mennek ki az Idles-re, én azonban megingathatatlan vagyok abban, hogy ez a szuperérzékeny indie folkbanda fogja a Sziget legtutibb koncertjét hozni, még akkor is, ha beteszik őket a hangulatgyilkos nagysátorba. Azért nagyszínpad legyen és délután!

Ic3peak, augusztus 16, Fekete Zaj

A kísérleti elektronikát rendszerkritikus szövegekkel ötvöző orosz Ic3peak már járt nálunk, de tuti nagy pluszt ad a műsoruknak a Mátra-Sástó-i erdő.