keresés menü

5 zene, aminek megszólalását nagyon várjuk a budapesti Electronic Beats feszten

Természetesen egyébként az egész eseményt várjuk, hiszen az már eddig is kiderült, hogy a magentás megavállalat egyvalamire nagyon figyel: hogy az EB-bulik gördülékenyek legyenek, mindenekelőtt például jól szóljanak, és az embertömegek is pont kényelmesen elférjenek, mindezt minimális önreklám mellett. És persze akkor még itt vannak azok a nevek, amik közül többen már egyenként is képesek lennének megtölteni egy középnagy budapesti klubot. Na de szájtépést félre, most legyen a zenéé a szerep, nőjünk fel a poszt címéhez! Íme:

1. JOY WELLBOY – BEFORE THE SUNRISE

Befelé özönleni a Millenáris aulájába és dölöngélni kicsit az első sörökkel? Ennél ideálisabb villanyzenei dal nem is létezik talán ehhez. A két brüsszeli remélhetőleg jól megcsinálja a színpadmelegítést

2. ZOOT WOMAN – IT’S AUTOMATIC

A Zoot Womanről hajlamosak vagyunk elfelejteni, vagy egyenesen nem is tudni arról (hiszen ez sem ma volt), hogy ők az electroclash műfajának egyik előmelegítői voltak a 2000-es évek legelejétől kezdve: a hűvös szintiket a popos énekekkel ennyire passzentosan kevesen tudták összehozni. Ez máig az egyik legnagyobb zenéjük, alapját még egyes rapperek is sűrűn választották maguk alá a mixtape-jeiken, nem tudjuk, felcsendül-e ennyi év távlatából, de reméljük:

3. JAMES BLAKE – CMYK

Az újhullámos pacsirtáról itt már elmondtunk hét olyan dolgot, amit lehet, hogy csak kevesen tudtak róla eddig. Most pedig azt áruljuk el, hogy nem ám csak a lassan mélázós dalait várjuk, hanem ezt, a dubstep-bulik hatása alatt fogant korai remekelését is. És tudjuk, hogy okkal várjuk, mert elő szokta adni fesztiválokon:

4. JAMES BLAKE – BUILDING IT STILL

Igen, a slágereket is várjuk, de az emberünk október közepén kijött ezzel az újdonsággal is, amiről azt írtuk: hajnali harapós basszusok és rádióhullámosan megfeneklő, szemcsés énekhangok jellemzik. A slágereket úgyis lejátssza, úgyhogy talán bátran várhatjuk, hogy bedobja ezt a különlegességet is a show végén, hogy tapossunk is egy kicsit:

5. HOLDEN – THE CATERPILLAR’S INTERVENTION

James Holdenről is írtunk külön nemrég. Nem tehettünk másként, hiszen az egykori progihauz titán az évek során saját zenei hangzását olyan grandiózussá érlelte – az egyszerű klubzenéktől a nem egyszerű, sűrű, tömény kompozíciókig jutva -, hogy tavalyi nagylemezét a legjobbak között emlegették a szőrösszívű kritikusok. Itt az ékes példa, ami olyan, mint valami 22. századi krautrock. Ezt kérjük szépen, izmos hangerőn!

Most pedig rajtatok a sor, mégpedig azért, mert van még nekünk két darab páros belépő a zsebünkben, amit elajándékoznánk! Október 28-ig az info@urbanplayer.hu címre

írjátok meg, melyik az az egy zene, amit ti nagyon vártok valamelyik fellépőtől, bármelyik legyen is az. A válasz viszont csak úgy érvényes, ha meg is indokoljátok, hogy miért azt választottátok!

Lehet, hogy a legjobb válaszokat – persze csak keresztnévvel – közzé is tesszük majd. De az biztos, hogy belépőket fogunk sorsolni a válaszadók között. Szóval mégegyszer: egy trekk megnevezése, és egy indoklás hozzá. Hajrá!

Tűz tartalom 🔥