keresés menü

5 ok, amiért nem érdemes kihagynod az Austra csütörtöki koncertjét

1. Katie Stelmanis nem csak egyedülálló hanggal megáldott énekesnő, hanem még klasszikus zenei képzettséget is kapott. Önmagában ez persze keveset ér, de hatalmas plusz lehet.

2. Stelmanis számára különösen fontos az élő megszólalás. Ezt szem előtt tartva állította össze második lemezére (Olympia) az öttagú zenekarát. Arról nem is beszélve, hogy egy hardcore-koncert hatására fordult a könnyűzene felé!

3. Az Austra koncertjein is bátran játszik feldolgozásokat. Anélkül, hogy direktbe spoilereznénk a setlist.fm-ről, annyit elmondanánk, hogy vettek már elő dalokat Roy Orbisontól, Joni Mitchelltől, Robyntól, Donna Summertől, de még a Radioheadtől is. Nem is akárhogy!

4. A 2011-es Feel It Break gótos hatású szintipopja után Stelmanis a klasszikus detroiti és chicagói house-zenék hatására a tánczenék felé kezdett tájékozódni. A legutóbbi Habitat című EP-jük pedig már a kortárs elektronikával kacérkodott és mindössze egy számban voltak klasszikus énektémák. Ha vársz a következő turnéjukig, könnyen lehet, már teljesen más élményt kapsz, mint most!

5. Utolsó és legsúlyosabb érv: Maya Postepski dobos azért hagyta ott a Trust nevű szupermenő szintiduóját, hogy még jobban az Austrára koncentrálhasson. Ez a rövid videó pedig bizonyítja, hogy Maya nem viccel, ha komoly dolgokról van szó:

Ha meg vagy győzve, csekkolj be ITT!

Tűz tartalom 🔥