keresés menü

5 nyomós érv, hogy elmenj csütörtökön a Dürerbe Iceage koncertre

Iceage

A hűvös Dániából érkeznek, éppen csak elhagyták a kort, ami után már egy Nemzeti Dohányboltban is kiszolgálnák őket, sőt, valószínűleg a Dürer Kertben aznap a legfiatalabbak közül lesznek valók a maguk huszonpár évével (2008-as megalakulásuk idején volt a csapat átlagéletkora 17 év, számoljunk). Mégis, az Iceage az a zenekar, amire nemhogy egy csütörtök este, de bármelyik hétköznap délelőtt vagy egy embertelen hajnali időpontban is érdemes lenne kivonulni akár Zugló végébe, mert… Miért? Öt indok:

1. “Ezek négyen megtalálták a punk rock G-pontját: összekeverték a gót fekete atmoszféráját, a hardcore szilaj söprését és a postpunk csengés-bongását.”

2. “Az egész nem más, mint feszültség és elszabadulás, nincs egy elvesztegetett másodperc a zihálás közepette.”

3. “Mi is szerettük őket, mi több, idei lemezüket még jobban: megmaradt a szenvtelen düh és frusztráció, az éles gitárok és nyaktörő tempóváltások, de magabiztosabb lett a zenekar, ráadásul (újabb) slágereket is írt.”

4. “2011-ben az Iceage létrehozta az év egyik legüdítőbb albumát: a New Brigade négy évtized után is képes volt új energiahullámokat beletolni egy olyan elkopottnak hitt műfajba, mint a punk rock.”

5. “Az egész zenekar összhangúan gyűlöli Bob Marleyt és mindent, amit képvisel :D”

Az öt megmondás olyan szócsövektől ered, mint – sorban – a Pitchfork, a Drowned In Sound, a Quart, a Recorder, végül Sajó Dávid, a koncertet leszervező Hot Rats Hungary egyik tagja. Nagyon kurrens és nagyon jó együttesről beszélünk, akiben pedig ez húrokat pendít, az csütörtök estére ne csináljon magának más programot, és érkezzen meg már este nyolc előtt, hogy a zúzó magyarokat is hallja, a derTANZ és a Broken Cups alakjában. Nagy lesz!