keresés menü

5 jel, ami arra utal, hogy zenével kellene foglalkoznod

1. Bármilyen hangulat is tör rád, kapásból tudsz rá zenét. Ha felrobbansz az idegtől, és fokozni akarod, vagy épp lenyugodni, már gépeled is a megfelelő előadót, számcímet és azonnal fogyasztod. Akár olyan szintre fejlesztetted ezt a képességed, hogy módszeresen, előre tervezve a csütörtök reggeli nagy prezentáció / vizsga elé már megvan a tökéletes playlist, hogy a legjobbat hozza ki belőled. Hajnalban az utolsó sör fogyasztása közben már fejben szelektálod a hazamenős zenéket.

2. Nem bírod a csendet. Minden normális embernek a csend nyugalmat jelent. Neked csak egy rövid szünetet két szám között. Ha valamiért hosszabb időre zenementességre – vagy még rosszabb: más emberek alapzajának hallgatására – ítélnek, szinte másodpercről másodpercre kezd elfogyni a türelmed, és úgy érzed, a környezeted szándékosan egyre idegesítőbb.

3. Enyhe pánikroham kezd kibontakozni benned, amikor indulás előtt veszed észre, hogy lemerült a lejátszód. Lepörgeted magadban az előtted álló utat, majd mérlegelsz, hogy vajon mennyit fogsz késni, amíg annyit töltesz az eszközre, ami az úticélig kitart. Simán elkésel bárhonnan csak amiatt, mert még nem találtad meg az úthoz megfelelő zenét.

4. Bizseregsz a hangszerek, kütyük látványától. Koncerten, bulin egyre többször veszed észre magadon, hogy a rendezetlen kábelkötegek, villogó kontrollerek, cintányéron megcsillanó fény, vagy épp egy vintage gitár formájának látványa nagyjából végtelen ideig le tudna kötni. Elmerengsz, mit kezdenél vele, ha a te szobádban parkolna egy olyan hangszer.

Eddig akár egy menthetetlen zenefanatikusra is utalhatnak a jelek, de ha az ötödik is igaz rád, átlépted a befogadó zónát:

5. Meg akarod osztani. Rengetegszer eszedbe jut, amikor az aktuális kedvenc számodnak ahhoz a bizonyos libabőrözős részéhez érsz, hogy ez bizony mekkora varázslás már, és mennyire jó volna, ha mások élnék át ugyanezt az élményt a te zenédet hallgatva.

Iamyank koncentrálásban

Ha több ponton is magadra ismertél, itt az ideje eljátszani a gondolattal, lehet, hogy a világ szürkébb a te zenéid nélkül. Coelho-s szájíz nélkül: nincs jobb alkalom a mostnál! Rengeteg technikai újítás születik nap mint nap, ami megkönnyíti a zeneszerzés r̶ö̶g̶ö̶s̶ n̶e̶h̶é̶z̶ l̶e̶h̶e̶t̶e̶t̶l̶e̶n̶ izgalmas útján való elindulást. Keress egy megbízható mentort, aki segít átlendülni a kezdeti nehézségeken, vagy egy iskolát, képzést, ahol kiforrott tanmenet szerint építheted fel a tudásod! Szerezz be egy erre a célra fejlesztett programot (Ableton Live, Logic), és kóstolgasd!