keresés menü

Zavarbaejtően igazinak tűnő streetfotók a GTA V-ből

eastbourne-way

Gondoltad volna a Super Mario vagy az őskori játéktermezések idején, hogy egyszer a videojátékoknak olyan grafikájuk lesz, hogy egy printscreenelt jelenet simán elmegy majd fényképnek? A 30 milliárd forintnak megfelelő összegből (marketinggel együtt: 58 milliárd) készült GTA V már olyan pofaszaggatóan élethű látvánnyal dolgozik, hogy a monitortól két lépésről simán elhiszed, hogy egy remekül fényelt városi fotót látsz.

A vizuál Fernando Pereira Gomest is lenyűgözte: a 20 éves fotós a többi rajongóhoz hasonlóan a megjelenés pillanatában ugrott rá a játékra, amit reggelig abba sem hagyott. Karakterének játékbéli mobiltelefonjával rögtön el is kezdett hangulatképeket kattintgatni – mert most már ilyet is lehet -, és feltöltögetni őket a hivatalos játékszerverre.

Ezekből a zsupán képekből lett a Street Photography V blog.

tumblr_mun2hmbSj21suvgrno1_1280

“Szemet szúrt, milyen hatalmas és gyönyörű a játék világa, milyen kidolgozottak az épületek és a fényváltások” – mondta Gomes a Mashable-nek. “Az esti naplamentéket és az éjjeli lámpák fényét nézve azon gondolkodtam, milyen esztétikusak ezek a kompozíciók. Elkezdtem keresni az ízléses beállításokat, amelyek egészen hétköznapi jeleneteket is képesek megváltozatni. Néha elmegyek sétálni és egyszercsak találok egy lenyűgöző környéket, ahol elidőzök egy darabig, hátha történik valami izgalmas.”

“Összehasonlítottam pár képet, amit a GTA-ban és a való világban lőttem, és azt vettem észre, hogy az emberek majdnem ugyanúgy viselkedtek. A  pillanatok igazinak tűntek. Nem tudom, hogy ez azt mutatja-e, hogy mennyire jó a GTA, vagy azt, hogy mennyire algoritmikusan viselkedünk” – mondta a GTA streetfotósa.

Ez például a művész igazi fotója, alatta pedig egy egészen hasonló a játékból:

moment-series

vinewood-boulevard

Ez meg a többi felvétel:

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥