keresés menü

Magyar pad jutott be a rangos Architizer Awards döntőjébe

Az Architizer A+ Awards a világ egyik legfontosabb építészeti és dizájner díja, amit a hasonló nevű oldal, a Webby Awards és a Wall Street Journal hozott létre. Több száz kategóriában egy nemzetközi zsűri válogatta ki a legjobbakat. A Paunoch Renáta és Varga Péter István által tervezett Croma betonpad a köztéri bútor kategóriában került be az öt legjobb közé. És szerintünk simán a legmutatósabb a döntősök közül:

VPI_CROMA_009_Bakonyi Zsuzsa

A kisszériás termékekben utazó VPI Betonmanufaktúra mindössze néhány elemből álló padja egyaránt eleget tesz a funkcionalitásnak és ad a külsőségre is. A szerteágazó forma kis öblöket képez, ami egyszerre biztosíthat helyet több kisebb vagy egy nagyobb társaságnak. A letisztult formájú betonpad pedig jól illeszkedik szinte mindenféle környezetbe. Ráadásul a felszínén a cementréteg eltávolításával részletgazdag grafikák is megjeleníthetőek – ezzel egyúttal feltárva a beton textúráját is.

Hát így! Ha támogatnád egy szavazattal az amúgy a Váci Greens irodaépület parkjában, Pollack Mihály téren és más helyszíneken is megtekinthető padot, hogy a közönségdíjat mindenképp behúzza, akkor errefelé tessék!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VPI_CROMA_002_Bakonyi Zsuzsa

Amúgy nem ez az egyetlen magyar döntős idén, csak mi a városi fókuszáltságunk miatt ezt emeltük ki – itt van még ez a kiemelkedő küllemű galyatetői kilátó is, ami Vass-Eysen Áron és Kovács Csaba munkája. 2014-ben egyébként a négyes metró Fővám és Gellért téri megállói nyertek a saját kategóriájukban, 2015-ben pedig a Hello Wood  művészeti tábora győzedelmeskedett az Építészet és tanulás kategóriában. Szóval bőven volt és van babér, ami terem a magyar ugaron, és reméljük, lesz is még!

(fotó: Bakonyi Zsuzsa, Paunoch Renáta, Varga Péter István)