keresés menü

Vízálló-vibráló gördeszka a méhsejt geometriájával

hydro01

Elektronikus levelet hozott a postás! Egy kaliforniai cég írt nekünk, és az állt benne: látták, hogy írtunk a Stair-Rover nevű spéci nyolckerekű longboardról, ezért mutatnának valamit. Ők a Hydroflex, és a mai napon, október 3-án elindítanak egy pénzgyűjtő kampányt a Kickstarteren, hogy sorozatgyártásra küldhessék új fejlesztésüket, a méhsejtszerű deszkalapból álló gördeszkájukat (a kampány egyelőre még nem éles, és a hangulatos három perces fő kampányvideót sem tudjuk ezért megosztani, de néhány másikat igen, meg most mi is elmondjuk a főbb tudnivalókat).

Mivel szörfdeszkákat már eddig is szép számban állították elő, és használták is azokat olyan profi hullámlovasok, mint Josh Kerr vagy Brett Simpson, ezért a gördeszkáikat is hasonló eljárással készítik, mint ezeket a lapokat: csakis habból, üvegszálból és gyantából. Védjeggyé pedig igazán a méhsejtes patternnel válik a dolog, vibráló színekkel, ami így jön létre – nagyon teknó:

A végeredmény meg így használható:

Azt állítják ráadásul, hogy sikerült úgy megerősíteniük a deszkát, az orrnál és a faroknál főleg, hogy töréstesztjeik alapján azok simán felveszik a versenyt a fával, de még talán le is körözik azt tűrőképesség tekintetében. Ja, és az anyaghasználat révén 10-15 százalékkal könnyebbek, mint a fából vagy full műanyagból készült boardok. Várjuk, hogy mi sül ki ebből – mindenesetre a srácoknak jó esélye van, hogy kisüljön valami, mert 15 ezer dollárnyi Kickstarteres indulótőkére van csak szükségük, az meg elég gyorsan össze tud jönni. Go, Hydroflex!

hydro02