keresés menü

New Yorkot sem láttuk még így soha

Vincent Laforet szeret a magasba emelkedni, aztán onnan elképzelni a lencséjével, hogy ami alatt van, az egy kis makettvilág. De amúgy nem csak ezt csinálja, rendezett már Nike reklámot Kobe Bryanttel, fotózott olimpiákat, Super Bowl-t, a szeptember tizenegyedike utáni Pakisztánt a New York Times megbízásából, mindemellett tech-startupok tanácsadói testületében van bérelt helye és olyanokat látott már el javaslatokkal, mint az Apple, a Canon vagy a Zeiss. Szóval derekasan benne van.

Ez itt a legfrissebb szériája, ezúttal is egy helikopter belsejéből, és nem nehéz elhűlni a gyönyörtől, mert a maximumot csavarta ki a helyzetből:

 

Nem volt azonban könnyű dolga. És nem csak azért, mert iszonyú nehéz volt megszereznie az engedélyeket a repüléshez. Valamivel több mint két kilométeres magasságba akart felemelkedni, de a veterán pilóta, akivel gyakran repült már együtt, visszamondta a felkérést, majd közölte vele:

“az már nem a helikopterek felségterülete.”

Laforet utólag azt mondta, már érti, miért kapta ezt a fejmosást. Viszont épségben lejutott, és évtizedes álma teljesült ezzel a repüléssel.

Ha valakit az is érdekel, hogyan készültek a fotók, itt a werkvideó:

(via)