keresés menü

Viktoriánius nyilvános vécéből kompakt étterem

Attendant, underground 1890 Victorian Gentleman's Toilet convert

Tessék, kedves ötletekben megfeneklett budapesti vendéglátós vállalkozók, a londoni Attendant Café megmutatja, hogyan lehet továbblépni a kimaxolt romkocsma-tobzódáson: fogni kell egy még funkciója ellenére is arisztokratikusan elegáns vonalvezetésű nyilvános vécét, minden visszatartó erő ellenében kipucolni azt, újjáépíteni, és átadni a közönségnek, hogy a csodájára járjon. Persze persze, Budapesten aligha fog bárki találni egy 1890-ben épített viktoriánus árnyékszéket, de már az ötlet maga nagyon sokat mesél: például arról, hogy még egy míves porcelánból készült, évszázados álló piszoárokból is ki lehet hozni valami újat, mondjuk választófalakat a étkező vendégek közé.

attend03

És meghagyták még a vécénéni-irodát is, a fizetésre foganatosított ablakkal, ami mögé most bekerült egy kis konyha, ahonnan meg egészséges ételek kerülnek ki, otthon sütött bageltől a pulled pork szendvicsig.

 attend05

attend04

attend01

Első blikkre megérte a ráfordított két teljes évnyi renoválás, én személy szerint élnék a törzshely-gyanúval is, hiszen mekkora dili lehet ott részegedni, ahol százvalahány éve szintén részeg, de cilinderes paprikajancsik könnyítettek magukon? Külön érdemes egyébként megnézni, hogy milyen állapotokból hozták létre az Attendantot – ha pedig Londonban járunk, akkor szépen felkeresni.

(Fotók: HUH. Magazine)

Tűz tartalom 🔥