keresés menü

Videó: pixellány paráztatja az utasokat Bristol vasútállomásán

pixellany01

Ő itt Maya, és az a dolga, hogy álljon, a messziről felé sétálók pedig visszahőköljenek pár pillanatra. Nagy buli! Luke Jerram kutató saját lányáról mintázta ezt a kockázott figurát – egy kamera és az Xbox Kinect szoftverének segítségével -, ami a Bristol Temple Meads állomás egyes vágánya mellett tartja szemmel az őt szemmel tartókat.

“A lányom három éves korától fogva tudja használni az iPhone-t: a technológia olyan neki, mint egy ceruza, egy mindennapos használati eszköz. Azzal, hogy ebbe a világba született bele, számára a digitális forradalom még nem annyira látványos” – mesélt a büszke szobrászapuka arról, hogy modelljéül miért a saját lányát választotta, amint az épp az érintőképernyős okostelefonját bökdösi. A háromdimenziós, egészalakos portré színeit ötezer darab 12 milliméteres négyzet alakú matrica adja ki, ami pedig alatta van, az így készült el:

pixellany02

pixellany03

pixellany04

pixellany05

A szobor különlegességét az adja meg, hogy távolról úgy néz ki, mint bármely másik kislány a vasútállomáson, de csakúgy, mint egy Monet-festmény esetében, közelebb érve egyre absztraktabbá válik. Az alábbi videó remekül szemlélteti ezt a kísérteties jelenséget – te hogy reagálnál, ha beleszaladnál a Keletiben?

Tűz tartalom 🔥