keresés menü

Újabb darukezelő esett áldozatául a magaslati fotózásnak, ezúttal Sanghajban

wei01

…mármint nem abban az értelemben, hogy történt vele valami csúnya, hanem abban, hogy nem tudja abbahagyni új hobbiját. A torontói twitterező darukezelőről már írtunk, a hasonló munkakörben dolgozó Wei Gensheng pedig a világ legtöbb lakosú metropoliszának, a 24 milliós Sanghajnak tetején sütögeti gépét.

Ő abban a szerencsében részesült ugyanis, hogy 600 méternél is magasabban, annak a Shanghai Towernek a tetején időzik naphosszakat, ami ha elkészül jövőre, akkor a világ második legmagasabb épülete lesz a dubaji Burdzs Kalifa után.

wei02

wei03

Annak ellenére egyébként, hogy Gensheng amatőrként kezdte fotózni az alatta elterülő tájat, ezekért a légifelvételekért már elnyerte az óriás ipari város fotópályázatának második helyezését.

Nem mintha olyan nehéz dolga lett volna, hiszen ebben a különleges pozícióba nem sokan helyezkedhettek eddig. Képein Sanghaj az egyik pillanatban egy óriási, napsütötte modellasztalnak tűnik, a másikban pedig egy apokalipszis előtti halálvárosnak, ami sűrű felhőkupacokba burkolózik, várva az elkerülhetetlen végkifejletet. Nem mondjuk, hogy nem irigyeljük ezért a nézőpontért, de jöjjön a többi fotó!

wei04

wei05

wei06

wei07

wei08

wei09

wei10