keresés menü

Terroristákhoz hasonlította a londoni taxisok feje a bringásokat

A Licensed Taxi Drivers Association a legnagyobb taxis szervezet a brit fővárosban, így azt is gondolhatnánk, hogy ha valaki szólásra csücsöríti a száját a vezetőségéből, akkor talán értelmes – vagy legalábbis értelmesen megfogalmazott – gondolatok buggyannak elő onnan.

De hát nem: Steve McNamara, a szervezet vezetője a londoni LBC rádióban egészen egy elképesztő hasonlatig ment.

“Ezek a biciklis tébolyultak, ezek jóformán London ISIS-e. Az a nézetük, hogy ha nem vagy velük – és ez az emberek többségét jelenti -, akkor nem lehet eléggé kíméletlenül bánni veled. Ezek az emberek hihetetlenek.”

McNamara szerint kibertámadásokat intéztek a weboldalaik ellen, és erőszakos fenyegetéseket is kaptak.

Steve McNamara

Szóval van az Iszlám Állam, ami embereket kövez halálra, fejez le kamera előtt, vagy dob le tetőről például melegségük okán, és egy taxis vezető azt a párezer irodistát, aki két keréken közelíti meg reggelente a munkahelyét a saját és a világ egészsége érdekében, velük említi egy lapon.

Ez a kinyilatkoztatása egyébként azt követően érkezett, hogy a város túlcsorduló támogatással fogadta, Boris Johnson polgármester pedig zöld utat is adott egy belvárosi kerékpáros “sztráda” kialakítására, ami Északot és Délt, valamint Keletet és Nyugatot kötné össze. A taxisok erre bírósági felülvizsgálatot indítottak a terv ellen, de Andrew Gilligan kerékpáros biztos megüzente: csak a pénzüket fecsérlik. Ez verhette ki a biztosítékot.

Persze nem kell ennyire messze menni, ha szaftos párbeszédeket akar az ember olvasni békés bringások és idegbeteg autósok között, elég újra elővenni azokat a leveleket, amiket az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnökének számítógépéről írt valaki dögöljetek meg-hangvételben a Critical Massnek, ezt még mindig őrzi az örökinternet.

(via CyclingWeekly)