keresés menü

Telefonfülkéből akváriumot? No way!

akv01

Hogy minimális ötletességgel kihozható az utca emberéből az utca vidám embere, azt tegnap a 49-es villamoson már megtapasztaltuk. Ha pedig mindez még látványos is, akkor nagyon sokak térhetnek haza a mindennapi robotból egy nem mindennapi élménnyel, amit aztán lehet mesélni, továbbadni, mutogatni róla az instagramokat.

A művész Benedetto Bufalino és a dizájner Benoit Deseille egy olyan utcai tereptárgyat vett kezelésbe a fentiek szellemében, amit hogyha manapság használunk, akkor valamit valahol nagyon elrontottunk az életünkben (vagy épp ellenkezőleg, és ezért kényszerülünk a kapcsolatfelvételnek erre az öregiskolás formájára). Ma már nem szórjuk a húszasokat a fülkékben, nem lapozunk bennük alkarvastagságú, a nedvességtől szétfoszlottan sárgálló telefonkönyveket – ellenben tovább lehet gondolni őket, ahogy ez a két derék francia is tette.

akv02

akv03

Ezek a lassan már mauzóleumba illő, a távközlés történelmének egy régi periódusát megidéző, de már alig használt otromba téglatestek úgy nyertek új formát, hogy összekötötték bennük a szürreális álmodozást a nagyvárosi valósággal, mindenki által feldolgozható és szerethető formában.

A projekt 2007 óta él, de még mindig kitart, az akváriummá vált fülkék Belgiumtól Mauríciuszon át Angliáig egy csomó városban feltűntek már. Vajon Budapestre megérkeznek majd? Figyelni fogunk!

akv04

akv05

akv06

akv07

akv08

(via)