keresés menü

Tekerd magad a II. Vietnámi nyári tekercs fesztiválon!

Ha egy magyar ember palacsintát eszik otthon vacsorára, ki látott már olyat, hogy a konyhában megkeni a tésztát túróval, gondosan feltekeri, majd készen viszi a tányéron a tévé elé? Dehogyis, szépen az ölébe rakja a palacsintahalmot a kanapén, kis tálkákban maga mellé a tölteléket, és egymás után keni és tekeri, keni és tekeri, és így tovább. Na, pont így eszik a vietnámiak a nyári tekercset, amit mi itthon leginkább kész formában kapunk meg az – amúgy egyre népszerűbb – éttermeikben. Pedig, akárcsak a palacsinta, ez is sokkal élvezetesebb, ha magunk tekercselünk az asztalnál!

(fotó: Határ Péter)

Most szombaton ismét kipróbálhatjuk ezt az élményt a II. Vietnámi nyári tekercs fesztiválon, a Lumen közösségi zöldségesben. A Babramegy gasztroblog által szervezett eseményen óriási halom rizspapír, rengeteg friss zöldség, fűszernövény, rizstészta és persze többféle szósz (mogyorós, gyömbéres, fokhagymás) várja az érdeklődöket, akik nem bánják, ha egy kicsit be kell piszkítani a kezüket egy jó lakmározáshoz.

(fotó: Határ Péter)

Az előző alkalomhoz képest ráadásul még mélyebb betekintést nyerhetünk a tekercselés művészetébe, hiszen az elmúlt időben gombamód szaporodó vietnámi éttermek és büfék közül is többen csatlakoznak (Funky Pho, Abszolút Pho, We Love Banh Mi, Csillagánizs), hogy elmondják, ők hogyan csinálják. Ezen kívül hasznos faliplakátokról lehet majd megtudni, hol lehet beszerezni frissen a különböző alapanyagokat egy igazán autentikus nyári tekercshez. Mindezt  délután négytől élvezhetjük, tekercsenként 250-300 forint adományért cserébe, egy igazi vietnámi nyáresti lakoma keretében.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥