keresés menü

Szuprtumblr: Detroit sokkoló pusztulása a Google utcaképein

Szuprtumblr sorozatunk lényege, hogy előbányásszunk olyan mikroblogokat a webkikötők tengeréből (képzavar level 90000), amik valami miatt kitüremkednek a többi közül, és megérdemlik a bemutatást. Legyen szó arcukat megérintő dizájnerekről, panaszkodó dj-kről vagy tehetséges magyar grafikusok által létrehozott alternatív filmplakátokról, a lényeg, hogy valami kreatív kiindulópontja legyen, egy gerincre legyen felhúzva az összes ott közölt kép. Vagy fotó. Vagy bármi.

Ez a kiindulópont a Goobing Detroit blognál is jelen van, de itt nem valamilyen túlmozgásos grafikus, hanem az élet írta a forgatókönyvet: a bloggazda egyszerűen egymás alá rakta, hogy az egykor illusztris gépiparral rendelkező amerikai nagyváros szegletei hogyan változtak át az évek során, nagyjából 2009-től napjainkig. A hatás lefagyasztó:

Amikor még csak a szomszéd ház tűnik el, de aztán már A Ház is pozdorjává lesz:

Először csak az ablaküvegek “szempillái” égnek ki, majd beüt az enyészet:

Na, ez itt igazán gombócot helyez az arra alkalmas torkokba: 2009-ben még vidám házi kosárpalánk várja az érkezni nem akaró triplákat, két évvel később pedig már a garázsból is hajléktalanlak válik:

Itt már ember is akad a képen, ez is erős: az egyik pillanatban még tornácon cigizgetés zajlik, a másikban pedig már a tető is régen hiányzik.

A teljes blogot itt lehet végiglapozni.