keresés menü

Szombati pesti piacuralom: hol költsd ma a forintot délután?

hentes17

Vadul bontogatja virágát az urbánus piacforradalom, és ma egyszerre három helyen is kicsúcsosodik, amik közül kettőt egészen nyugodtan betudhatunk az elmúlt években feltűnt A Gasztro Tudat Ébredése nevű jelenségnek, aminek annyi hozadéka már mindenképpen volt, hogy nem tapossuk el a mezőn a medvehagymát, hanem hazavisszük és megesszük, illetve hogy a belvárosban egyre-másra tünedeznek fel a jónál jobb, friss és izgalmas alapanyagokkal dolgozó evőhelyek, a korábbiak pedig igyekeznek meglépni ezt a szintet. Na de ez egy másik poszt témája lehetne, nézzük inkább a gyomorbarát felhozatalt:

1. Tavaszi Street Food Show a Hold Utcai Piacon

streetfood

Azt írják, hogy tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése – ezekkel vár a tegnap nyílt és vasárnapig tartó nagy ételboom, ahol persze olyan gyakorlott szereplők is megmutatják, hogy még mindig játékban vannak, mint a Szimplakerti Háztáji Piac, a Macesz Huszár, a Fragola, a Budaörsi Halpiac, és persze a mára szupermenővé vált vietnámi tésztalevest propagáló Funky Pho. És ez még semmi, itt viszont még a semminél is többet olvashatunk az eseményről.

2. Közös Piac a Central Passage-ban

centralp

Király utca, Central Passage megvan? Nem baj, sokaknak nincs, mert egy nagy, kihasználatlan plázahodály, ami mellett inkább csak elsuhanni szoktunk, mert hát túl sok minden nincs benne. Illetve úgy tűnik, hogy az Erzsébet térről kiebrudalt Új Gödör Klub mégiscsak itt van, és ma itt zajlik a Közös Piac közösségi termelői vásár is, egészséges ételekkel, földi javakkal, amíg a készlet. Facebook-esemény itt.

3. Májusi bringás bolha a Szimplában

bringasb2

Budapest egyetlen tematikus bringás vására minden hónap második szombatján szökken szárba a Kazinczy utcai Szimpla Kertben, most sincs másképp, lehet menni venni a fancy öveket, csilingelő csengőket, recycling ékszereket, de akár még használt bringákat is. Ez egészen este hétig nyitva áll, bármikor be lehet zuhanni, Facebookon itt vannak.

(Nyitóképünk illusztráció, még a budai Hentesfesztiválon készült.)