keresés menü

Színpompás sétányt kaptak a Glasgow-ban fellépő zenekarok

Azaz egész pontosan a glasgow-i Borrowland Parkban lévő koncertteremben az 1983-as nyitás óta fellépő előadók nevei és koncertjeik dátumai olvashatóak a minap átadott sétányon.

A sétálóút 3 méter széles és 103 méter hosszú, amire a zenekarok neveit tizennégy különböző színű festékkel írták fel, így a hátterekkel számolva összesen 126 kombinációt használtak a hozzávetőlegesen kétezer fellépő koncertdátumának megörökítésére. Enciklopédia az aszfalton!

glasg02

A madártávlatból mindenképp impozáns alkotás közelről talán nem tűnik annyira szépnek, inkább csak érdekes böngésznivalónak. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy betonra színes, de egyben tartós, festett mintázatot készíteni iszonyú nehéz. Akit érdekelnek a munkafolyamat állomásai, az errefelé olvashatja el a Creative Review interjúját a projektet megvalósító Russ Colemannel. Akit nem érdekel, annak csak annyit mondunk, hogy nem sima stencilezésről van szó.

Érdekes, hogy így hirtelen belegondolva Budapesten egyedül a Sziget esetében lenne releváns egy ilyen sétány az Óbudai-szigeten, ahol ráadásul sokkal kevesebb névvel lehetne számolni. A kisebb színpadok neves fellépőinek egy-egy totemoszlop is elég tudna lenni.