keresés menü

Színfelszabadító festékterroristák támadták meg a francia kisvárost

Sabina Lang és Daniel Baumann svájci művészek olyasmit csinálnak, amiből Budapesten is el tudnánk képzelni egyet-kettőt: vibráló, szögletes, absztrakt formákba rendezett, élesen elkülönülő árnyalatokkal villanyozzák fel a köztereket. Most éppen a franciaországi Rennes városához (és annak is Jules Simon utcájához) nyúltak hozzá, aminek többek között középkori jegyeket magán hordó és macskaköves küllemébe villámként cikáznak bele az öles színcsíkok. Az aszfaltfestmény szinte az út felét felzabálja, arra sarkallva a járókelőket, hogy menjenek közelebb, sőt, egyenesen át rajta.

r01

r02

r03

Nem ez az első látványos alakításuk, természetesen a bankszektorról és óragyártásról elhíresült szülőhazájuk is kapott már pár fröccsenetet:

langbaumann01

langbaumann02

De otthagyták már névjegyüket Moszkvában is:

langbaumann03

Valamint Buenos Airesben:

langbaumann04

Ámulatunk persze nem jelenti azt, hogy akár egy pillanatra is elfeledkeztünk volna arról, hogy hát nekünk is vannak kiváló ecsetekezelőink, és néha érdemes a saját eszünkbe juttatni a Flórián meg a Moszkva terek színes hangsúlyait is – de azért megnéznénk, milyen lenne mondjuk a Margithíd szigetre vezető szárnyhídja, ha a saját kedve szerint fedhetné be a Lang-Baumann.