keresés menü

Orosz művész festette fel a Budapestet jelképező lány portréját a bulinegyedben

Írtuk, hogy ez még csak a kezdet: zakatol előrefele a Színes Város Fesztivál 2016-os felvonása, ezúttal egy keresett orosz festő, Andrej Adno ecsete vitte fel ezt az alakzatot a Nagydiófa utca egyik, 240 négyzetméteren felkínálkozó falfelületére.

“Az alkotó elvontabb stílusban közelítette meg a fesztivál idei egyik fő hívószavát, a város és a víz tematikát: a város figurális megjelenítése helyett annak megszemélyesítését választotta, így a mű a városlakók sokszínűségét fogja össze egy női alakban. A lány Budapestet jelképezi, a fiatal, pulzáló lendületet, a ruháján tükröződő Dunával” – szól a sajtóanyag.

Az eddigi falakhoz hasonlóan a felület most is először hőszigetelést kapott, utána készült el rá a nagyszabású festmény.

Andrej Adno jelenleg Vilniusban él és egy applikációk fejlesztésével foglalkozó startup cége van. Művészeti iskolát végzett, de a festés számára elsősorban kikapcsolódást, meditációt jelent. Alkotásai Oroszország mellett a világ számos pontján megtalálhatók, többek között New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban, Berlinben, Stockholmban és Barcelonában is.