keresés menü

Stair-Rover: longboard nyolc kerékkel

stairrover01

Már látjuk is lelki szemeinkkel azokat a rutinos boardosokat, akik prüszkölve röhögik körbe PoChih Lai hernyószerű képződményét, pedig hát a kaliforniai szörfösök egy része is nyilván bolondnak nézte az ötvenes években azokat a pályatársakat, akik hullámcsendes időkben görgőket szereltek a deszkáikra, majd később a gördeszkások egy része is megvetéssel szemlélte a longboard megjelenését.

Nem állítjuk, hogy ez a következő stációja a deszkázás diadalittas történelmének, mindenesetre érdekes az ötlet: egy olyan deszka, amivel minden felület begurulható, legyen az lépcső, veserázó macskakő vagy repedezett beton.

Az ötletgazda szerint – aki két évnyi fejlesztés alatt 14 prototípuson át jutott el a Stair-Rover jelenlegi, véglegesnek tűnő változatáig – ez egy új lendületet adhat az utcai gurulós sportoknak, hiszen újra fel lehet fedezni általa a várost, mármint annak olyan helyeit, ahova deszka eddig legfeljebb csak a kézben tette be a lábát, hogy egy könnyed képzavarral éljünk. A projekt a Kickstarteren kalapozza magának a pénzt, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle, és elhozza-e a legújabb deszkaforradalmat.

stairrover02