keresés menü

Skate Pride: sztárokkal gurulva foglalták el a belvárost a deszkás piknik résztvevői

Eddig a Dob utcában csak késő esténként esett meg, hogy emberek nagyobb csokrai miatt lépésben haladhattak az autók, hétfőn viszont már délután is beállt a vigalmi negyed egyik legfontosabb bekötőútja. Ismét deszkás pikniket tartottak ugyanis azok, akiket annyira szeretnek elzavarni a lakótelepi lépcsőházak elől, meg úgy általában mindenhonnan. Ez a mostani viszont messze nem volt szokásos összejövetel: a SUPRA jóvoltából ugyanis egy rakás olyan nagy név jött el, akikről lépten-nyomon olyasmiket hallottam, hogy “rajta nőttem fel.” A dedikálásra meg az utána következő vonulásra többszáz deszkás érkezett, és nem is csak Budapestről.

Viszont legalább egy új megfigyeléssel mindenképpen gazdagodtam: ahogy a Critical Masshez leválaszthatatlan kinövésként tartozik hozzá a bringaemelés, úgy a skateboarding műfajának amatőr és rutinosabb képviselői is nagyon szeretik a magasba tolni sporteszközeiket. A Síp utcában gyűltek a rajok, aztán rendőri felvezetéssel a fél pesti belvárost begurulták:

A menet kicsit hektikus volt, mintha a biztosításért felelő rendőrök sem tudták volna néha, hol tart az eleje és hol a vége, helyenként BKV-busszal boxoltak a helyért a srácok, máshol meg gyalogosok rettentek meg nagyon, de végül mindenki épségben érkezett meg a finisbe, ami persze mi más lett volna, mint az Erzsébet téri deszkapálya.

Itt aztán már következett az, amire sokan zihálva vártak, annyira, hogy még én is kaptam egy kemény arrébbutasítást egy 14 év körüli lelkesedőtől, amikor véletlenül fél másodpercre bemozogtam egy mobilkamera elé: a nagy nevek ugyanis ráálltak a lapokra, és leszúrták a kedvenc trükkjeiket a Design Terminál épülete mögött. Megtolta Nick Tucker, odarakta magát a kinyúlttrikós Pat Rumney, körberöhögte a gravitációt a szúrós tekintetű Spencer Hamilton, nagyokat repült a mikrofonfejű Kevin Romar, de a legizgalmasabb karakter persze a mindenkivel pacsizó (lásd a fenti videóban) Lizard King volt, aki egy ponton még egy miniatűr falovat is magáévá tett, egy deszkára applikálva.

Ovációtól visszhangzott a környék, csattantak a deszkák, és nem egy olyan tekintetet fedeztünk fel a nézőseregletben, amiből azt olvastuk ki, hogy tulajdonosa most több évre előremenőleg gyűjtött be magának inspirációt. A többiről meséljenek a képek.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥