keresés menü

Sétálunk, sétálunk, egy kisfröccsöt legurítunk: szódás-boros túra ma a belvárosban

Krúdy csak gyógyvíznek nevezte, Márai a hosszú élet titkának, Móra Ferenc szerint pedig a legnagyobb előnye, hogy “egy hajtásra a gallér mögé lehet küldeni”: ez a fröccs, hazánk nemzeti nyári itala. És már csak hazafias kötelességből is illik rászánni egy estét, hogy mélyebben elmerüljünk a fröccs tudományában, művészetében, annak különböző típusaiban, terminológiájában, legendáiban, de legfőképp az élvezetében.

frocs

Erre nyújt kiváló alkalmat a Fröccs-kontroll fantázianevű iszogatós túra a Bor-neked közösség szervezésében csütörtök este: a Printából induló kirándulás először a hetedik kerület legjobb italkiméréseit veszi célba (Hivatal, a Fekete Kutya, a Dzzs és Müszi), ahol mindenki önköltségre fogyaszthatja az adott hely által gondosan kiválasztott kombókat, hogy aztán a Lumenbe érve ajándékfröccsel jutalmazzák a részvételt.

És hogy a jelentkezők valóban profi szinten igyák magukat spiccesre, Nagy Róbert hobbiszakértő, a Bor-neked egyik alapítója vezeti a túrát, betekintést nyújtva – ezúttal nem a borászat bonyolult titkaiba, hanem – a fröccsözés mindenki számára nyitott kultúrájába.

lumen

Találkozó fél 6-kor a Printában, további részletek a túráról itt.