keresés menü

Ilyen se volt még: rolleresek lepik el a fővárost

Újabb népcsoportot ihletett meg az egykori Critical Mass. Megihlette már a mopedeseket, a családos bicikliseket, a Pride-ot meg az oldtimeres utcafoglalásokat nem mondjuk, mert azok másoktól ihletődtek, mindenesetre egy újabb, köztünk élő szub(?)kultúra tagjai döntöttek úgy, hogy most már ők is villantanak. Kereket és kormányrudat.

Úgy van, ezúttal a rolleresek azok, akik szeptember 2-án a Hősök terétől a Kincsem parkig gördülnek,

hogy a környezetkímélő közlekedési eszközüket népszerűsítsék.

Én mindig egy nagyra nőtt óvodás rácsodálkozásával kerekítem el a szemeimet egy öltönyös, pólós, vagy bármilyen emberszerű rolleres láttán, nagyra tartom őket, hogy bírnak hódolni szenvedélyüknek ebben a savanyúszőlőevő társadalomban, ahol szinte már mosolyogva is tilos gyalogolni az utcán, mert ráhívják az emberre a jagellót beherbálozás gyanújával.

Amúgy nem annyira ovis a buli, rollerezésből extrém változat is létezik:

Persze ezt csak mutatóba raktuk ide, a budapesti eseményen a kellemes, baráti gurulgatás lesz a cél.

“A felvonulással szeretnénk hagyományt teremteni, és felhívni a figyelmet arra, hogy milyen praktikus és környezetkímélő szerkezet a roller. Könnyen szállítható, kiválóan kombinálható a tömegközlekedéssel, és a különböző méretek miatt minden korosztály számára elérhető. Ráadásul rendszeres testmozgást biztosít, miközben háromszor gyorsabb, mint a gyaloglás” – mondta el Újvári Péter, a felvonulás főszervezője, az Up! zenekar énekese, amely zenekarról nem is tudtuk, hogy egyáltalán még létezik, de ez igazából tökmindegy.

Akit érdekel, hogyan néz ki Budapest rolleres szabadcsapata, sőt, valójában ő maga is hozzájuk tartozik, azt várják szeptember második napján délelőtt tízre a Hősökre.

Derékra csapható minirollert tervezett egy magyar dizájner