keresés menü

Popcorn, popkult, rooftop: hétindító open-air mozi este a Corvintetőn

Remek programjavaslatunk van ma estére azoknak, akiknek már a vasárnap reggel is (a csillebérci) kertmoziban indult; azoknak, akik utoljára ötévesen a Balatonnál vagy még csak filmen láttak kertmozit; és azoknak, akik hétméteres vásznon szeretnék élvezni David LaChapelle mesteri hatásvadászatát. A Budapest Rooftop Cinema jóvoltából júliustól open-air filmezéssel indíthatjuk a nyári heteket: ma a Corvintetőn, később még exkluzívabb helyszíneken várnak majd mindenkit kultfilmekkel és pattogatott kukoricával!

Szabadtéri szórakozóhelyekből nincs hiány Pesten, mostanában legfeljebb a jóidő és némi változatosság hiányzott a kerti székek mellől, amik nyárra ellepték a várost – egyetértünk a Rooftop Cinema szervezőivel abban, hogy a szokásos fröccs mellé jöhet a popkultúra és a popcorn. Hétfőkhöz és nyárestékhez hangolva látványos klasszikusokat és nagysikerű kultfilmeket vetítenek majd, a különleges helyszíneken pláza és légkondimentes, igazi közösségi moziélményt szeretnének teremteni.

Ütős választással indítanak: David Lachapelle Rize című dokumentumfilmje olyan, mint a kilencvenes évek összes hiphop klipje összesűrítve, egy táncstílus bemutatása másfél órányi tömény energiába csomagolva – miközben valójában egy kihagyhatatlan szociológiai tanulmány a társadalmi periférián élő fiatalok önkifejezési formájáról.

Rize egy olyan táncjelenséget mutat be, ami Los Angeles egyik legveszélyesebb, feketék lakta negyedében, az utcán született meg. A teljes kilátástalanság, az ősi afrikai hagyományok és a nehéz, erőszakos hétköznapok inspirálták: a krumping néha olyan, mint egy felgyorsított ökölharc, máskor mint egy “sportos” sztriptíz, de különböző harcművészetek elemei is keverednek benne.

A film bemutatja a tánc legkiemelkedőbb művészeit, Tommyt, a bohócot, aki az egész műfajt elindította, riválisait, akik továbbfejlesztették a mozdulatokat és sorra azokat a fiatalokat, akik a bandaharcok és a prostitúció világában egyetlen lehetséges alternatívaként élik meg ezt a mozgásformát. Lachapelle pedig a tőle megszokott sokkolóan erős vizuális világgal és dinamikával ragadja meg az életérzést.

A Rooftop vetítés ingyenes, 9-körül kezdődik a Corvintetőn, a filmet eredeti nyelven adják, a popcornt pedig ajándékba – de aki szeretné, VIP széket is foglalhat itt:  info@corvinteto.hu, további részletek a facebook eventben itt.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥