keresés menü

Ha kellett már keresni, hogy hol hagytad a bringád, akkor ez a kütyü tetszeni fog

A kerékpárosok fővárosa, Amszterdam mára eljutott oda, hogy több kétkerekű van a városban, mint ahány kétlábú. Így az európai átlagnál jóval gyakrabban fordul elő, hogy a helyieknek hosszú perceket kell keresgélniük a bringájukat. A Frolic Studio dizájnerei azonban előálltak egy olyan megoldással, ami más nagyvárosokban is hasznos lehet.

Az általuk kifejlesztett Pingbell egy ránézésre mezei csengőt és egy okostelós applikációt foglal magába, a kettőt pedig a jó öreg Bluetooth köti össze. Az applikációnak két alapvető funkciója van, amivel éppen a kettő legjellemzőbb problémát lehet kiküszöbölni.

Az amszerdami probléma

Nagyobb bicikliparkolóknál sokszor még a kiváló vizuális memória sem elég, hiszen akár egy órán belül teljesen átrendeződhet a bringakupac, ahova a kerónkat parkoltuk. Ha megcsörrentjük az amúgy teljesen átlagosan szóló csengőnket, akkor nem csak, hogy csenget egyet, hanem a telón az is megjelenik, hogy milyen messze járunk a bringánktól.

A bulizós probléma

Az pedig a világon mindenhol ismerős lehet, amikor egy hajeleresztős estén valami random helyen otthagyjuk a kerékpárt, aztán reggel meg fogalmunk sincs, hova a csudába tettük. Ekkor jön majd nagyon jól, amikor a Pingbell appja térképen mutatja meg, hogy hol vár ránk a kedvenc közelekedési eszközünk.

(via fastcoexist)