keresés menü

Petíció indult a kócsagért, aki az Urbanplayer olvasói miatt kelhetett életre

Tavaly a MOME tervezőgrafika-szakán indult egy tűzfaltervezési kurzus, aminek a legjobb munkái közül itt nálunk lehetett szavazni, hogy végül melyik kerüljön fel az újbudai Bertalan Lajos utca 16-nál lévő tűzfalra.

A szavazás győztese Zsuffa Zsanna Lídia Szépnagymadár című alkotása lett, és ez a Színesváros közreműködésével hamarosan fel is költözött a lakhelyére. Ez a lakhely azonban csak átmeneti volt, hiszen új tanév jött, új munkákkal, új szavazással, ahol több bauhausos terv közül lehet választani – sajnos a kócsag kárára.

Azonban voltak akik időközben szívükbe zárták a környékükön élő kócsagot, és most petíció indult, hogy a momésok új falfestménye egy másik tűzfalat kapjon.

Azt fontos kiemelni, hogy a petíció kiírói alapvetően jó projektnek tartják, hogy évente egy ilyen murál megvalósulhasson, viszont, idézzük:

“A jelenlegi helyzet a fejlődés helyett inkább a rombolás irányába hat és motiváció vesztést okozhat a következő években sorrakerülő fiatal pályázók körében ugyanis a fiatal tervezők és a kivitelezést végző csapattagok évről évre azzal fognak szembesülni, hogy egy év múlva majd átfestik a munkájukat ahelyett, hogy mindig más-más helyszínen, másik tűzfalon vihetné tovább a MOME és a Színes Város, valamint a kerület jóhírét.”

“Sajnálatos ez a koncepció a rögzített helyválasztással, mert egyrészt értelmetlen egy jó állapotban levő falat újra megmunkálni, másrészt anyagi-, szellemi és fizikai erőfeszítéseket illetően egy hallatlan nagy pazarlás.”

A petíció errefelé szemrevételezhető és támogatható.

A kecses kócsagot szavaztátok meg, ezt festik fel nemsokára Újbudán egy tűzfalra

Fotó: indafoto/ Anna Schwelung