keresés menü

Óriás méretű Vuk mászott fel egy tűzfalra a nyolckerben

Megint akcióba lódult a Színes Város.

Évek óta követjük figyelemmel a Színes Város ténykedését a szürkén tátongó pesti tűzfalakon, és amit művelnek, az iskolapéldája annak, hogyan lehet Budapest vezetésének a támogatását élvezve valami jót létrehozni, ami alulról jön, és felfelé tör. És aminek nem akar keresztbe rúgni semmilyen csendőrködő hatóság, annak ellenére, hogy azért mégiscsak a fél/illegál street art hagyományokból táplálkozik.

Legújabb akciójukkal a Baross utca 109. alatt található tűzfalat varázsolták meg kicsit, Dargay Attila nyolcvanas évekbeli animációját megelevenítve, a Vuk-ot, aminek az így felkent méreteiről jól árulkodnak a rajta dolgozó emberek méretei:

800 négyzetméteres felületre került fel így végül az ország leghíresebb kis naiv rókája.

Három évvel ezelőtt találták ki egyébként, hogy régi magyar mesék kenődjenek fel Józsefváros lakóházainak falára. A tűzfalak ráadásul minden esetben energetikai korszerűsítésen is átesnek, amely megoldásnak köszönhetően hosszú távon fejlesztik a társasházak homlokzatait. A projektekre a társasházak az önkormányzatnál, pályázat útján jelentkezhettek.

Folytatása pedig következik: várhatóan négy héten belül elkészül a Vízipók-csodapók, ezt a Macskafogó, valamint a Vuk folytatása.