keresés menü

New Yorkban betiltották a metrón szarást

Sőt, a buszokon is! El vagyunk képedve.

A New York Post számolt be a szabályról, ami úgy tűnik, hogy az ottaniak alapvető szükségleteinek privát szférájába való két lábbal beleszállásról szól (azok kedvéért, akik nem álltak sorba ott, ahol az iróniaérzéket osztogatták: ez most irónia volt). A közlekedési hatóság ugyan eddig is 100 dolláros büntivel sújthatta az odapiszkításos cselekményt, vagyis azt, ha valaki “kellemetlenséget, veszélyhelyzetet vagy egészségtelen állapotot hoz létre, beleértve a köpést vagy a vizeletet.”

Viszont most először egészítették ki a fenti mondatot a “székeléssel” is.

Az ottani BKV sietett jelezni ugyanakkor, hogy bár a mocskos metróvagonokról szóló bejelentések száma szépen megugrott tavaly, ez nem azt jelenti, hogy tovább romlott a helyzet, hanem hogy a napi 6 és fél millió utazó közül több éber polgártárs kezdte jelezni a problémákat, mint valaha.

A közlekedési vállalat helyben dolgozó munkásai egyébként korábban fotóversenyt is hirdettek 500 dolláros fődíjjal, hogy bemutathassák, tényleg szörnyű állapotokban hagyják egyesek a New York-i földalattit. Például:


Egy a lényeg: nincs szar, nincs sírás!

Egyébként a kakitilalom mellé számos új, ideiglenes sürgősségi szabály is társult áprilisban, válaszul a koronavírus-járványra. Előírják például, hogy az utasok a kocsik végén hagyhatják el a szerelvényt, megtiltják az embereknek, hogy egy óránál tovább tartózkodjanak a metróállomásokon, és azt is, hogy nagy bevásárlókocsikat vigyenek a vonatokra.