keresés menü

Művészet a köztéren: három napos előadássorozat a Müsziben

artinpublic

November 14-től, vagyis most csütörtöktől kezdve egy borzasztóan erős programot nyit meg a Művelődési Szint, vagyis az a kulturális tér és közösség, ami a Corvintetőtől mindössze egy lépcsőházzal arrébb székel, de ugyanúgy a város tetején.

Vagy legalábbis azok mindenképpen erősnek fogják ítélni, akiket mélységében érdekel az urbanizáció, a Magdolna-negyed szociális rehabilitációja, az akusztikus tervezés, a művészi megnyilatkozások elhelyezésének lehetősége a köztereken, meg egyéb hasonló, városközpontú témák. Összesen ugyanis 25 hazai és külföldi szakember tart ilyesmikről előadásokat, szombat estig bezárólag. Ezt írják amúgy az okosító buliról:

Az interdiszciplináris szeminárium célja, hogy lehetőséget biztosítson fiatal kutatók és művészek munkáinak bemutatására, ötleteik, gondolataik és véleményük megosztására egymás közt, illetve a kollégák, oktatók, kutatók, szakértők, nem utolsó sorban a Nagyközönség felé. Ennek során különböző elméletek és módszerek, valamint gyakorlati megoldásaik kerülnek terítékre a város és közterei kapcsán.

Program itt, az egyes előadások részletes kiindulópontjai meg itt.

Tűz tartalom 🔥