keresés menü

Mi a párhuzam London és Liverpool között? Nyilván a medúzák

Gondolj bele, hogy sétálsz este az utcán, és egyszercsak magától felnyílik melletted egy lepattant épület garázsajtaja. És valószínűleg mindenre számítasz, csak arra nem, hogy az ajtó mögött egy óriási, kék fényben úszó akváriumot pillantasz meg, ami tele van medúzákkal. Elég szürreális, nem?

Na, hát pedig ez történik mostanában Liverpool egyik utcájában:

Persze annyira nem ijesztő a dolog, Walter Hugo & Zoniel művészpáros helyspecifikus installációjáról van szó, amivel a városi környezet és a medúzák okozta pszichedelikus látvány kapcsolatát akarták feltérképezni.

Az utcai installációval együtt fut a londoni Gazelli Art House-ban lévő kiállítás, ahol őrületes módon a liverpooli akvárium live streamje is látható, ezzel tökéletes párhuzamot vonva nemcsak a két installációs helyszín, de a két város között is.

Aki Londonban járna, még elcsípheti a vetített medúzákat, persze ugyanez érvényes Liverpoolra is: a The Physical Possibility of Inspiring Imagination in the Mind of Somebody Living című projekt keretein belül július 27-ig, a High Park Street 53 szám alatt található épületben esténként felnyílik a garázsajtó.