keresés menü

Valósággá vált a Billie Jean klipjének interaktív járdája!

Úgy tűnik, miután megállapítottuk, hogy két évtized kell egy popkulturális korszak visszatéréséhez, lassan azt is kijelenthetjük, hogy olyan három évtizeddel később meg is valósíthatóak egy korszak álmai.

Miután a Nike tavaly megcsinálta a Vissza a jövőbe önbefűzős cipőjét, most a Daily Tous Les Jours nem csak hogy csináltak valami olyat, ami Michael Jackson klasszikus klipjében látható, hanem túl is mentek azon.

MusicalShadows_1_PhotoDavidDrury-968x968

Az arizónai Mesa Arts Center elé tettek ugyanis egy olyan interaktív járdát, ami nem csak érintésre, hanem az árnyékokra is hangokkal reagál.

A Mesa Musical Shadows nevű köztéri installáció kizárólag emberi hangokat tartalmaz, de mivel az árnyékok eltérőek az egyes napszakokban és évszakokban, így az se mindegy, hogy a járókelők mikor perdülnek táncra.

MusicalShadows_03_Dailytlj-968x544

A szenzorok ugyanis egész máshogy reagálnak reggel, délben, este vagy éjjel. A tervezők minden napszakhoz különböző harmóniatárat alakítottak ki, amivel kedvükre játszhatnak az arra járók. Leírva talán picit bonyolult, de a fenti videó alapján már kiválóan látszik, milyen jó móka lehet ez.

(via)

Tűz tartalom 🔥