keresés menü

Itt van a magyar Menzkie videója az amerikai New Yorkról, amivel furcsa dolgok történnek

A Győrből elszármazott Mednyánszky René, azaz Menzkie felkapott mozgóképügyi szakember hírében áll, elég csak bárki eszébe juttatni ezt a Mary Popkids-klipet (amit az örök spannal, Emil Goodmannel forgatott), vagy ezt a Carbovaris-videót, meg a többi jóságot a Vimeo-csatornájáról.

Ide került most fel ez az új eresztés is, benne 99 New York-i helyszínnel, amik sűrű váltakozásban követik egymást. Ez eddig nem feltétlenül hangzik izgalmasnak, igaz? Akkor tegyük gyorsan hozzá, hogy Menzkie még bedob az egyenletbe néhány furcsa hangot, meg még néhány olyan izét, amit most itt nem lövünk le (bár a nyitókép talán árulkodó volt már). Végül olyan képsort kapunk, ami a valóság és a leheletfinom szürrealitás között lavíroz – nem véletlenül került be a VICE-féle Creators Project blogjába is. Meg persze most ide, hozzánk!

Persze megkérdeztük az alkotót is, hogy akkor hány a méter.

“A videó sztorija az, hogy diploma után kimentünk Emillel egy hónapra megünnepelni, hogy végeztünk az egyetemmel. Kint pedig vettem egy Nikon D5100-et az alap kit obival, és elkezdtem jó sok helyszínt rögzíteni körülbelül 10-15 másodperces mozgó fotókként. Örültünk mindketten, amíg kint voltunk, mint két tejbetök, aztán hazajöttünk, elúsztunk a melókkal, és csak állt a vinyón az anyag. Csináltunk egy Street168 nevű Facebook csoportot anno, oda pakoltuk fel az épp aktuális élmény fotókat, és pár hete kaptam egy értesítést, hogy pont három éve startoltattuk el a blogot.

Itt pattant el a cérna, hogy nem hiszem el, hogy ennyi ideig hagytam porosodni! Úgyhogy előástam és valamennyire feldolgozható formába öntöttem, minden helyszínnek egy másodpernyi lélegzetvételt hagyva. Végül a Vimeo is rádobta a staff pick-et, fel is pörgött a számláló 50k-ra. Hát így!”

Tűz tartalom 🔥