keresés menü

Menj haza, ház, részeg vagy!

Margate01

A Margate nevű angol kisvárosban olyan történt, amilyen eddig még nem: egy ház homlokzata fogta magát, és megcsúszott a föld felé, mint valami letolt gatya. Persze igazából ez csak egy, a megszokottnál nagyobb méretű művészeti alkotás, Alex Chinnecktől, az installáció neve pedig a From the Knees of my Nose to the Belly of my Toes (“Az Orrom Térdétől a Lábujjam Hasáig”) nevet viseli magán.

Ez pont passzol a mű szürrealitásához, pedig az valójában ennyire földhözragadt módon készült el:

További érdekessége a megolvadt házfalnak, hogy a művész eleinte szántszándékkal nem közölt róla vagy magáról semmilyen infót, gyakorlatilag faképnél hagyva a helyieket, hadd vakargassák csak a halántékukat, hogy mégis mi a vihar lehet ez. A Dezeennek egyébként elmondta, hogy “olyasmit akart létrehozni, ami a humor, az illúzió és a színház szimplán kellemes tulajdonságait hordozza magán, és bármilyen szemlélő azonnal megértheti és élvezheti a látványát.”

A fura, beetlejuice-i épületet még egy évig hagyják állni, aztán lebontják a rozogasága (illetve vízkár, tűzkár) miatt amúgy is lebontásra ítélt, eredeti házvázat.

Margate02

Margate03

Margate04

Margate05

(via)