keresés menü

Interjú Budapest történetének első közösségi magzatpózban sírós happeningjének szervezőjével

“▪️Eleged van már az életből? Unod, hogy vissza kell tartanod a könnyeidet? Itt a lehetőség! Találkozzunk Február. 3-án 13:00-kor a Hősök terén! Adjuk ki az összes bánatunkat EGYÜTT! ?Ui: Lelki sérülteknek erősen ajánlott!”

Ezzel a felhívással pörög a Facebookon a Közös sírás magzat pózban nevű esemény, ami most szombaton, tehát február harmadikán délután egykor lesz esedékes a Hősök terén. Rácseteltünk a szervezőkre, hogy mi is ez, és miért is lesz? Egyikőjük, Dorina válaszolt is:

Urbanplayer: – Szia Dorina, honnan jött az esemény ötlete? Volt valami inspiráló hasonló esemény?

Dorina: – Teljesen spontán volt az egész. A barátommal az egyik nap ráeszméltünk, hogy másnap történelem dolgozatot írnunk, ezért úgy döntöttünk hogy magzatpózban fogunk együtt sírni. Végül létrehoztuk ezt az eseményt, hogy minél többen csatlakozzanak és kifejezzük fájdalmunkat. Persze nem csak a dolgozat miatt!

UP: – Miért épp MAGZATPÓZBAN?

D: – Hogy miért épp a magzatpózt választottuk, az egy nagyon jó kérdés.

Mi úgy gondoljuk, hogy úgy lehetünk a legvédtelenebbek és úgy adhatjuk át minden erős érzelmünket, ha egy olyan pózt választunk, ami egykor már jelen volt az életünkben.

UP: – Kiket vártok, mennyi emberre számítotok?

D: – Bárkit szívesen látunk, aki nem fél kimutatni érzéseit mások előtt és bármi problémája van, vagy már rá fért egy kiadós sírás. Eddig több mint háromezren jelezték, hogy ott lesznek. Sok emberre számítunk, persze, ha ennyi embernek csak a fele lesz jelen, már az is nagy dolog lenne.

UP: – A hősök terének van bármi szimbolikus jelentése ez esetben?

D: – Igazából különösebb oka nincsen annak hogy a Hősök terén kerül megrendezésre. Azt szerettük volna, hogy egy központi helyen tartsuk, és szerintem ez a hely megfelelő erre.

AKKOR TEHÁT SZOMBAT, DÉLUTÁN EGY, HŐSÖK TERE!