Kicsik, színesek, édesek és világszerte megőrülnek értük. Ma délután 3 és 9 óra között az Erzsébet téri Akvárium Klubban az övéké lesz a főszerep a Macaron Napon, ahol összegyűlnek az ország legkiválóbb macaronokat kínáló cukrászdái, így egy helyszínen kósolhatjuk végig a legjobbak portékákat. A túlhájpolt édesség fellegvárának Franciaországot, azon belül is Párizst tartják, de valójában olasz gyökerekkel rendelkezik. Ha Párizsban járunk, Pierre Hermé boltja és a Ladurée kihagyhatatlan gasztroszpot, ha igazán jó macaront akarunk enni.
Honnan tudjuk, milyen a jó macaron? A tökéletes macaron könnyű, a teteje kicsit roppanós, és úgy simul össze a krémmel, hogy el sem akarjuk hinni, hogy valaha különálló egységek voltak. Az összhatás nagyon fontos. Minden kicsi desszert egy-egy tökéletesen megkomponált remekmű: a rétegekből pont annyi van, amennyi kell. Az egészen egyszerű csokis, karamellás ízektől kezdve a rózsavizes-jázminosig számtalan ízpárosítás létezik, rosszul nem dönthetünk. Érdemes egyébként az extrábbakat választani, hadd házasodjanak össze szánkban az ízek.
Még többet szeretnél tudni a Macaron Napról? Olvass róla a Playeren.
Köszönjük a képeket a SUGAR! Shopnak és a Gelarto Rosának!