keresés menü

Ma este nyit a WNDRLND! Fotókkal mutatjuk, hogy néz ki a hely pár órával a nyitás előtt

CAM00021

Ma este hétkor nyit a tavalyi év egyik pop-up szenzációja, a margitszigeti WNDRLND. A szürreális rajzfilmtemető benyomását keltő, galériaértékű romkocsma esetében talán felesleges is leírni, hogy mindezt megújulva teszi. Egyrészt mert semmi _új_ nincsen benne, csak régi szemétdomra szánt elemek vannak zseniálisan össszerendezve, másrészt pedig a WNDRLND amúgy is egy folyamatosan megújuló hely.

CAM00057

A tavalyi év koncepciója az volt, hogy a Babos Bertalan Zsili által összeállított trash-csodaországot hetente egy felkért művész átalakította és úgy adta tovább egy soronkövetkezőnek. Az idei évben lazít a hely ezen a koncepción és a befogadásra helyezik a hangsúlyt, hagyják, hogy magától alakuljon a hely. Persze Zsili folyamatosan munkában lesz. Ezeket a próbababákat például egy nemrégiben beszerzett 30-40 fős kertitörpe sereg fogja felváltani:

CAM00024

Idén is lesz grillbüfé húsos és vegetáriánus tortillákkal, egy-két hetente változó egytálételekkel, kezdésképp lecsóval és egyéb gyors harapnivalókkal. És persze hatalmas csirkelábbal, libafejjel, miegymással:

CAM00035

Italügyben pedig visszatér többek között a tavalyi év nagy kedvence a kávés sör, majd ahogy ürülnek a hordók úgy jöttek egymás után a spéci házisörök. Emellett amolyan ház különlegessége gyanánt lesz egy bizonyos WNDRSHOT nevű őrület is, félúton a turbórágó és a fény között.

CAM00023

Na, a legfontosabb rész már délután is össze volt dugva!

A tavalyi évhez hasonlóan a belváros legmenőbb dj-i játszanak esténként főleg hiphopot és lötyögős tánczenéket, de kisebb akusztikus koncertekre is van lehetőség, ahogy kiállításokra, délutánonként kerekasztalbeszélgetésekre is sor kerül majd. Tehát a sokszínű díszletek között a kulturális sokszínűség is megmarad. Legalábbis így tervezik.

CAM00025

Ennek az amúgy mosdóként is funkcionáló kék konténernek a kreatív integrálása is a nyár feladati között van:

CAM00030

CAM00033

CAM00049

CAM00036

CAM00041

(Mindenesetre aki már kicsit fuldoklik a belvárosban dívó derékszögpornós minimalizmustengerben, az lehet, hogy nagyon fogja bírni ezt a felnőtteknek szóló óvodát, infantilis eklektikát, cirkuszias romkocsmát, vagy nevezzük akárhogyan. Mondjuk én megnéznék egy középutas megoldást is, ami a szabadtéri placcokat illeti, mert olyan a világon nincs, hogy egy hely vagy csak a cápagalléros villantóknak, vagy csak a buborékfújó poszthippiknek szóljon. Vajon lesz ilyen idén? Vagy már van? Hol van? – a Szerk.)

CAM00034