keresés menü

Louis Porter apró-cseprő emberi konfliktusok nyomait fotózza

Mindenkinek gurult már el a gyógyszere, és esetleg bokszolt már akkorát egy gipszkarton-falba, hogy az berepedt, vagy vágott földhöz élelmiszeripari terméket a dühében. De puszta figyelmetlenségből is rongálunk a környezetünkön: tolatáskor kicsit letarolunk egy jelzőtáblát, leejtünk a létra tetejéről egy lötty festéket, vagy a rossz tervezésből kifolyólag elcseszünk egy házi barkácsmunkát – de nem állunk neki újból, hanem feldúlva úgy hagyjuk.

Pontosan ezeket a jeleket keresi Louis Porter a városban járva-kelve: The Small Conflict Archive nevű sorozatának már a neve is mindent elmond. Egyszerűen balfékségünk sebhelyeit kutatja.

kon02

kon03

Az It’s Nice That-nek elmondta egyébként, hogy már akkor hozzálátott a fotósorozatához, amikor ennek még nem is volt tudatában: állítása szerint akár egy komplett épületet is eldózerolhatnak a környékén, az nem szúr szemet neki, de ha valaki három sarokkal odébb elforgatja a lábtörlőjét, azonnal észreveszi. A részletek rabja, idővel pedig ráeszmélt, hogy leginkább azokat a jelenségeket örökíti meg, amik “sérülésekként éktelenkednek a város felszínén. Onnantól kezdve a projekt alakot öltött, és minden a helyére került.”

Akit érdekel, az alkotó ezt a szériát egy Mamiya 7-essel lőtte.

kon04

kon05

kon06

kon08

kon09

kon10

kon07

A Small Conflicts Archive további darabjai itt vannak, ni.