keresés menü

Legyél maghatalom és szállj be a közösségi főzésbe is a Szimplában!

piac1

Biobolttal már tele van a város, de a terjeszkedő biobisznisz sem működik másképp, mint a multi-áruházláncok: csak a nagyok drága portékái kerülnek a felső polcra, míg a helyi kistermelők jó minőségű termékeit nagyítóval kell keresni. Pedig lehet az ember egyszerre egészséges és lokálpatrióta, hála a városban egyre szaporodó termelői piacoknak, ahol csakis kiváló, itthon termett vagy készült, természetes finomságok kerülnek terítékre!

Ezek között is élenjáró a Szimpla Kertben minden vasárnap megrendezett háztáji vásár, ami most már több mint egy éve terjeszti nem csak a mindenféle jobbnál jobb termelői ételt-italt, de az ökoszemléletet is. A piac kínálata egyáltalán nem jelképes, egy egész heti bevásárlást el lehet intézni egy helyen – a pékáruktól a húsokon és a sajtokon át a zöldség-gyümölcsig -, arról nem is beszélve, hogy az emeleti sütipiacon bőségesen meg is lehet reggelizni (ha odalent nem laktunk még jól a kóstolókkal).

piac4

piac3

Hogy a Szimpla tényleg komolyan veszi a küldetését, és a piac nem csak amolyan “tessék-lássék” felvonultatása a helyi termelőknek, bizonyítja a kapcsolódó programkínálat is: minden vasárnap adománygyűjtés valamelyik jótékony szervezet számára (ezúttal a Budapest Bike Maffia főz közösségileg pörköltet, a befolyt összeg rászoruló családoknak megy), előadások a biokertészetről és az őshonos zöldség-gyümölcsfajtákról, de a következő “őstermelő-generáció” kinevelését is segítik a vetőmagbörzével, ahol különleges magokat lehet cserélni és vásárolni. Ha csak kicsiben kezdjük is – mondjuk egy belvárosi bérház gangján vagy erkélyén -, megéri, sosem tudhatjuk, melyik cserépből nő ki az égig érő paszuly!

Szóval most vasárnap sem marad el az, ami nagyjából így néz ki, tessék menni és energikusan, gyűjtögető életmódban kezdeni a húsvétot:

Tűz tartalom 🔥