keresés menü

A három legjobb kutyás hely Budapesten, belvárosiaknak

Ez a kép csak illusztráció.

Mostanában egyre többen panaszkodnak, hogy Budapest belvárosi kutyásainak kedvenc helye, a Városliget egyre élhetetlenebb az építkezések miatt. Bár sajnálatos dolog ez, még ha nem is örökre szól, úgy gondoltuk, hogy nem árt összeszedni a legjobb b-terveket.

Nyilván mást jelent egy jó kutyás szpot a Gellért tértől számítva, és mást Újlipótvárostól, de alighanem az én Rákóczi téri elhelyezkedésem egy jó origó ehhez a listácskához.

3. Naplemente itallal a Bálnától? Borárostól a Müpáig!

Ez a rész elsősorban a futóknak és bringásoknak van fenntartva, de a lebetonozott út és a HÉV között van egy keskeny, ám még azért elég széles, és mindenképpen jó hosszú füves terület, ahol szét lehet futtatni a kutyát, amennyiben tudjuk egyenesen dobni neki a frizbit. A Borároson van egy kutyafuttató is, régi emlékeim szerint egész jó társasággal, a változatosság kedvéért oda is be lehet engedni a kishaverokat. Lásd a képen. A Duna közelsége se hiba, noha közel menni nem nagyon lehet.

Arra figyeljünk, hogy a derék valakik pár helyen kivágták a HÉV-et elválasztó kerítést, hogy kimehessenek kerülő nélkül a vízközelbe, így néhány helyen út nyílik a sínek felé is.

2. Ahol még elérhető lábbal is a Duna: Margitsziget

A Városliget után talán a legnagyobb klasszikus a belvárosi kutyások számára. Még zsúfoltabb hétköznapokon is lehet találni a sziget északi részein olyan emberritkább szpotokat, ahol bátran szaladgálhat a kutyánk. Nem mellesleg a vízpartra is le lehet húzódni.

1. Túrázással egybekötve a belbelbelvárosban: Gellért-hegy

Ha letérünk a Citadellához vezető útvonalakról, és a hegy hátsóbb részeire sétálunk, akár a Filozófusok kertjén túlra, a Hegyalja út felé, akkor szintén tök nagy placcokat találhatunk az önfeledt játékra.

Arra azért figyeljünk, hogy vannak parkrészek, amik jelzetten kutyamentesek, a játszóterekről nem is beszélve, de még így is csomó hely van a kutyásoknak is. Merem mondani, hogy nem csak a közelsége miatt ez a kedvencem a belvárosban, hanem a szuper budai panorámák miatt is. A hátránya viszont az, hogy hegymenet van, hullafáradt gazdiként nem a legnagyobb fless.

Van még jobb tipped? Kommenteld be a vonatkozó Facebook-poszt alá!