keresés menü

Kreatív szünet és fat cap teszt

Ebédszünet. Cigiszünet. Kávészünet. Mindegy is melyik, ha egy alkotóról van szó, aki a szabad perceiben sem bír leállni.

Főleg, ha egy olyan cégnek melózik, ami történetesen az ő munkaeszközét gyártja le. Mert mi a legjobb dolog ebben? Az, hogy mindent ki lehet, és ki is kell próbálni. Mint ahogy te is kipróbálod – jobb esetben – a tollat, mielőtt megveszed, meg én is kipróbáltam volna az olaj-és akrilfestékeket a művészellátókban, de az ugye már egy más kategória, meg még csak nem is ott dolgoztam. A San Francisco-i graffitis Pastime viszont abban a szerencsés helyzetben van – sok más fittis társával együtt -, hogy munkahelyén, a festékspray-gyártó MTN Colors-nál a szüneteit is arra fordítja, hogy leteszteli a kész termékeket. Már négy éve.

Az alábbi videó 2 perc 22 másodpercben mutatja be Pastime egyik ilyen szünetét, amiben mást sem csinál, csak több stílusban tagel, nekünk meg semmi más dolgunk, csak nézni, ahogy. Nála jobb reklám nem is lehetne, és úgy tűnik, elégedett a végeredménnyel.

Pastime-ról még annyit: az utcán is előszeretettel mutatja meg, hányféle vonalvezetéssel képes megáldani városának felületeit. Íme három példa, old school bombától a kortárs elgondolásig:

Clarion Alley
pastime01
pastime