keresés menü

Kösz hétker, hogy elcseszted a kedvenc kutyafuttatómat!

2018/09/19 szerda 12:03
Lang Ádám        utca

Legyen az így előretéve, hogy egy éve van velem egy kutya, és nagyon nem vagyok szakértője a kutyafuttatóknak, csak szívemre tettem a kezem, és ezek a szavak jöttek ki belőlem.

Szóval, kezdjük mondjuk ott, hogy ebben a mai zavaros világban kevés olyan közösség van, akiknek jobban megy a dolguk, mint a kutyáknak. Egyre több helyre mehetnek be a gazdival, és főleg az újonnan nyíló helyek esetében ugrott meg a képzeletbeli vagy valós kutyabarát matricák száma. Meg úgy általában, kutyával menni az utcán az csomó mosolygó embert is jelent, egyre kevesebben vannak, akik félnek tőlük.

Eközben az én bizonyára szűk, nyolckeres spektrumomból kinézve úgy érzem, hogy a kutyafuttatók kialakítói a gazdikat egészen egyszerűen semmibe veszik!

És ma, hogy először kipróbáltuk az én kedvenc kutyafuttatómat, a Klauzál téren lévőt, amit az elmúlt hetekben újítottak fel, nagyon elszomorodtam.

Alighanem az lesz a legjobb, hogy pontokba szedem, hogy miért szerettem annyira ezt a futtatót:

És mondom ezt mindannak ellenére, hogy a Klauzál téren:

És hogy mi a bajom akkor?

Hát, hogy a döngölt földborítást, ilyen emberi tappanccsal nehezen járható, süppedős kavicsos borításra váltották, ráadásul a kényelmetlenség ellenére még ilyen tök rideg hangulata is lett.

Igen, ebben a kutyák nem fognak gödröt ásni, a piszok is jobban eltűnik, nem porzik, sáros se lesz, de tapasztalatom szerint, az ilyen futtatókat sokkal kevésbé használják az emberek. Ezt szerintem a kutyások meg tudják erősíteni, a többieknek meg úgyis mindegy, ők csak elmennek mellette. Szóval az történt, hogy a fenntartói oldal számára való praktikusság felülírta a gazdikomfortot.

Oké-oké, lehet, hogy én pörgöm ezt túl, néha talán belefér egy kis túlkapás, de plíz főváros, plíz minden önkormányzat a világon, legyen már több olyan kutyafuttató, ahol az emberek is jól érzik magukat. Sőt, olyanok, ahova azok is szívesen bemennek, akik csak játszó kutyákat nézegetnének szabadidejükben. Mint például a már említett városligeti.